Nu pot spune ca am fost genul de elev premiant, dar nici nu am avut restante pentru ca intotdeauna am incercat sa gasesc o balanta intre diferitele planuri ale vietii. Doamne, ce frumos suna…, eh vrajeala… in realitate abia asteptam sa se termine cursurile si sa plecam in gasca la terasa, iar in sesiune, invatam cat puteam pe ultima suta de metri ca sa nu avem restante. Am facut aceasta introducere ca sa va povestesc cum, surprinzator, contactul cu facultatea m-a ajutat ulterior in cariera si nu la modul in care gandeam eu la vremea respectiva. Singurele fraze din prelegerile unui profesor care imi ajungeau la urechi erau cele legate de calculator si programare, restul fiind doar galagie..., informatii care imi intrau pe o ureche si ieseau pe cealalta. Cand am luat contact cu Microsoft Access si implicit partea de VBA, lucrurile le faceam din placere si totul avea o logica, dar dupa ce s-a terminat anul II (daca imi aduc bine aminte), s-au terminat si cursurile de Access si l-am lasat in spate.
Alarmat de situatia din dreapta (procentul tinerilor cu nivel scăzut de cunoștințe ), ma gandesc acum ca ar fi trebuit sa fiu mai responsabil si sa iau lucrurile mai in serios, dar la varsta aceea esti influentat de multe lucruri din jurul tau si ai nevoie de un punct de reper, care in general este dat de parinti.Avansam in timp si ajungem la momentul in care, un individ responsabil, adica eu, se angajeza la primul lui loc de munca. La inceput lucrurile sunt linistite si frumoase, dar cu timpul prinzi experienta si inevitabil apare sefa: “George, poti sa duci mai mult, doar am pretentii de la tine; te lasi tu asa usor la 10 clienti in plus?”. Solutiile, din partea companiei unde lucram, in privinta degrevarilor de sarcini sau optimizari/imbunatatiri erau egale cu zero si desi nu mai imi aduceam bine aminte partea de programare, m-am gandit ca daca aprofundez s-ar putea sa ma ajute. Exact aici vreau sa punctez: daca nu as fi avut aceasta idee, adica daca nu as fi avut contact cu informatia din facultate, atunci cu siguranta aria in care puteam gasi solutii era mult mai limitata. Educatia ne da posibilitatea sa vedem o problema din mai multe perspective, ne face mai receptivi, ne dezvaluie noi oportunitati si de aceea voi contracara orice opinie venita din partea celor care critica invatamantul, pentru ca in vremea noastra singurul lucru ce ne mai poate salva este sa investim in educatie.
Dragi parinti, trimite-ti copiii la scoala!
Buna sau rea, este o scoala, este un mediu in care te dezvolti ca individ, pentru ca in realitate noi ne pregatim copiii pentru meserii, slujbe, job-uri, (spuneti-le cum vreti), care nu stim cum vor arata in viitor, dar ii pregatim, ii educam pentru viitor si ceea ce invata pe strada, la coltul blocului, nu reprezinta o alternativa.
Succesul in viata este direct proportional cu nivelul educatiei acumulate si poate ca de multe ori nu suntem multumiti de sistemul nostru educational, dar viata mi-a demonstrat ca orice picatura din oceanul de informatii, involuntar stransa de mine in propriul creier de-a lungul existentei mele, formeaza un tot unitar si se transpune in ceea ce noi numim intuitie sau fler si ne ajuta exact atunci cand avem mai mare nevoie.